• ایران
  • 1403/9/3
news-415fe7b8b3.jpg
فولاد - صنعت و معدن 📌بررسی تاثیرگذاری عوامل داخلی و خارجی در بازار فولاد

📌بررسی تاثیرگذاری عوامل داخلی و خارجی در بازار فولاد

🔹️ریسک رکود فولادی ها؟

🔺️‌فولاد خبر؛ بازار فولاد در ۶ ماه نخست سال‌جاری با رکود بازار و کاهش تولید فولادسازان این نیمه را به پایان رساند؛ این در حالی است که فعالان این حوزه معتقدند این بازار در ۶ ماه دوم سال، رکود بیشتری را تجربه خواهد کرد. در این رکود قابل پیش‌بینی عوامل خارجی همچون نتیجه انتخابات آمریکا و عوامل داخلی همچون به خواب رفتن پروژه‌های عمرانی تاثیرگذار به شمار می‌روند.

 

🔸️انتخابات سرنوشت‌ساز

به گزارش فولاد خبر، حسام‌الدین والی کارشناس حوزه فولاد درباره وضعیت بازار فولاد در نیمه دوم سال‌جاری و عوامل اثرگذار بر این بازار، عنوان کرد: برای چشم‌انداز فولاد در نیمه دوم سال باید هم به عوامل خارجی و هم به عوامل داخلی توجه کرد؛ مهم‌ترین عامل تاثیرگذار خارجی را می‌توان به نتیجه انتخابات آمریکا گره زد که تاثیر مستقیمی بر بازار‌های بین‌المللی خواهد داشت. اگر دونالد ترامپ در این انتخابات پیروز میدان شود، حجم بالایی از کالا‌های چینی که به آمریکا روانه می‌شود، در صورت اعمال تعرفه‌های بالا از ورود به این کشور بازمی ماند و به ناچار روانه بازار‌های بین‌المللی می‌شود که این امر به نوبه خود سبب کاهش قیمت محصولات فولادی در سطح بازار‌های بین‌المللی خواهد شد. هم اکنون محصولاتی از چین وارد ایران می‌شوند که قیمت آنها از محصولات داخلی درب کارخانه ما ارزان‌تر است. در چنین شرایطی اگر چین نتواند به غرب صادرات داشته باشد، بدون شک بازار‌های داخلی ما نیز تحت‌تاثیر قرار خواهد گرفت؛ بنابراین نتیجه انتخابات آمریکا بر بازار‌های بین‌المللی و بازار ما تاثیرگذار خواهد بود.

 

🔸️ناترازی کش‌دار انرژی

والی در ادامه با اشاره به تاثیرگذاری بازار‌های بین‌المللی بر بازار فولاد داخل عنوان کرد: مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر بازار‌های داخلی که بر روند تولید اثرگذار بوده، موضوع ناترازی انرژی است، به گونه‌ای که تا نیمه‌های مهرماه فولادسازان همچنان با قطعی برق روبه‌رو بوده اند و به تازگی برق آنها به صورت تمام وقت وصل شده است؛ البته این در حالی است که از هم اکنون به این واحد‌های تولیدی هشدار قطعی گاز را برای شروع فصل سرد داده اند.

 

🔸️وی در ادامه با اشاره به این موضوع که در کل ناترازی انرژی و قطعی برق در تابستان سبب شده که بسیاری از بازار‌های صادراتی ما از دست برود، تصریح کرد: در فصل تابستان بسیاری از مشتریان ما استرس د اشتندکه محصولات ما به موقع به آنها تحویل داده نشود. البته باید این موضوع را در نظر گرفت که مشتریان صادراتی ما که عمدتا کشور‌های همسایه هستند، در جریان آمار کاهش تولید محصولات فولادی در ایران به دلیل قطع شدن برق هستند و این آمار‌ها سیگنال منفی برای آنها ارسال خواهد کرد.

 

🔸️این کارشناس فولاد در ادامه تصریح کرد: اتفاقی که در پایان دولت سیزدهم بسیار متداول بود، معضل کارت‌های بازرگانی یک‌بار مصرف بود که هر کس قادر به خرید این کارت‌ها در بازار داخلی بود با این کارت‌های یک‌بار مصرف قادر به صادرات می‌شد. به عبارت دیگر، صادرکنندگان با ارائه محصولات خود به دارندگان این کارت ها، صادرات انجام می‌دادند و دارندگان این کارت‌ها نیز هیچ‌گاه ارز حاصل از صادرات خود را به سامانه نیما نمی‌آوردند. برآورد می‌شود که به میزان ۸ میلیارد دلار ارز به دلیل این کارت‌های یک‌بار مصرف به سامانه نیما بازگردانده نشده باشد. برای حل این مشکل کارت‌های یک‌بار مصرف، فعالان اقتصادی در دولت سیزدهم و پیش از حادثه سقوط هلی‌کوپتر رئیس جمهوری، جلسه‌ای در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار کردند که نتیجه این جلسه به دلیل آن اتفاقات پیش آمده دیگر چندان مورد پیگیری قرار نگرفت.

 

🔸️والی در ادامه با اشاره به قانون بازگشت صد درصدی ارز صادرکنندگان فلزات به خود آنها خاطرنشان کرد: این قانون جدید صادرات که به تازگی ابلاغ شده است، سبب می‌شود که دیگر تولیدکنندگان، محصولات خود را به دارندگان کارت بازرگانی برای صادرات نسپرند و خود به خود این کارت‌های یک‌بار مصرف برداشته شود. تا پیش از این برخی افراد به صورت هزار تا ۲‌هزار تن محصولات فولادی را با این کارت‌ها صادر می‌کردند و هیچ‌گونه نظارتی نیز روی این کارت‌ها وجود نداشت، البته این روند صادراتی این روز‌ها بسیار کمتر شده است. وی در ادامه یادآور شد: این کارت‌های یک‌بار مصرف، بیشتر به نفع کشور‌های همسایه بود که کالای ایرانی را با قیمت پایین خریداری می‌کردند.

 

🔹منبع: پایگاه خبری فولادخبر

 

🔹ادامه خبر را در سایت فولاد خبر بخوانید

 

خبرهای مرتبط

نظرات

دیدگاهی برای این خبر ارسال نشده است.

ارسال دیدگاه

news
جای تبلیغات شما اینجاست
news
جای تبلیغات شما اینجاست
news
جای تبلیغات شما اینجاست
news
جای تبلیغات شما اینجاست
news
جای تبلیغات شما اینجاست
news
جای تبلیغات شما اینجاست